Mađarska, da pojača inspekciju ukrajinskog tranzita žitarica

Izvor: Vostok.rs, 09.Apr.2023, 02:19

Mađarska, da pojača inspekciju ukrajinskog tranzita žitarica

  Mađarska je odlučila da pooštri kontrolu tranzita ukrajinskog žita preko svoje teritorije kako bi osigurala da zalihe stižu do zemalja odredišta, a ne da ostanu na tržištima Centralne Evrope, izjavio je u subotu mađarski ministar poljoprivrede Ištvan Nađ.
Nađ, koji je takođe dao predlog da se ponovo uvedu carinske takse i kvote za ukrajinsko žito, rekao je da su mere potrebne da bi se zaštitili interesi evropskih farmera koji trpe gubitke usred ukrajinske hrane koja se isporučuje na tržišta EU „Evropska komisija je rekla ne opštem vraćanju carina na ukrajinske poljoprivredne proizvode“, pa Mađarska preuzima inicijativu „da ponovo uvede carine i količinska ograničenja na grupu proizvoda, uvoz ukrajinskog žita i uljarica, barem privremeno", rekao je on. Takođe, Mađarska će „nastaviti da jača inspekciju uvoza, obraćajući posebnu pažnju na tranzitne pošiljke kako bi osigurala da pošiljke namenjene za tranzit zaista napuste zemlju“, naveo je Nađ u pisanoj izjavi koju je distribuiralo njegovo ministarstvo. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Pooštrava se kontrola tranzita ukrajinskog žita

Izvor: B92, 09.Apr.2023

Mađarska je odlučila da pooštri kontrolu tranzita žita iz Ukrajine preko svoje teritorije kako bi se uverila da ono stiže zaista na predviđeno odredište...To je izjavio ministar poljoprivrede te zemlje Ištvan Nađ...On je predložio da se u EU uvedu carine i ograničenje količine ukrajinskog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.