Kličko večeras sa članovima Udara u okupiranom parlamentu

Izvor: Blic, 14.Feb.2013, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kličko večeras sa članovima "Udara" u okupiranom parlamentu

Lider ukrajinske opozicije i svetski bokserski šampion Vitalij Kličko najavio je da će večeras predvoditi članove svoje stranke "Udar" tokom okupacije parlamenta.

Članovi "Udara" dve nedelje su blokirali pristupe glasačkim mestima i govornici predsednika parlamenta, u sklopu napora da primoraju poslanike da se lično pojave tokom glasanja.

Ova stranka optužuje poslanike iz drugih partija da ne prisustvuju sednicama i da ostalim kolegama dozvoljavaju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koriste njihove kartice kako bi glasali.

Pročitajte još Vitalij Kličko: S bratskim srpskim narodom Ukrajinci će se sresti u EU

Kličko je izrazio očekivanje da će tokom noći biti prisilno izbačeni iz parlamenta.

- Mi nismo ušli u politiku radi tuče. Tu smo kako bi osigurali da su jasna pravila i da nema dvostrukih standarda - rekao je Kličko, koji je prošle godine ušao u saziv parlamenta.

Ukoliko je rad parlamenta blokiran 30 dana, moguće je raspisivanje novih izbora.

Drugi članovi njegove stranke ostajali su u zgradu parlamenta u protekle dve noći.

Povezane vesti: Ukrajina: Usvojena uredba o korišćenju ruskog jezika, poslanici se potukli Tuča u ukrajinskom parlamentu zbog ruskog jezika Poslanici taoci bitke za ministarske fotelje Tuča u parlamentu u Kijevu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.