Kijev zabranio ruske parlamentarne izbore na teritoriji Ukrajine zbog Krima

Izvor: Vostok.rs, 12.Sep.2016, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev zabranio ruske parlamentarne izbore na teritoriji Ukrajine zbog Krima

Kijev je uputio zvanično obaveštenje Moskvi o tome da parlamentarne izbore, koji će u Rusiji biti održani 18. septembra, neće biti moguće organizovati u diplomatskim predstavništvima širom Ukrajine.

Iz Moskve kažu da su obavešteni o odluci Kijeva, kao i da se trenutno radi na adekvatnom odgovoru. Portparol ukrajinskog predsednika Svjatoslav Cegolko saopštio je da je sam Petro Porošenko naložio ministru inostranih poslova Ukrajine Pavlu Klimkinu da obavesti Moskvu o tome da izbori na teritoriji Ukrajini neće biti moguće organizovati.

Istovremeno, Vrhovna rada se obratila međunarodnoj zajednici sa molbom da se suzdrže od učešća u monitoringu parlamentarnih izbora u Rusiji i zatražila da ne prizna rezultate glasanja sa teritorija Krima i Sevastopolja. Oglasio se i portparol Kremlja Dmitrij Peskov koji je rekao da Moskva ne namerava da razmatra izborne procese koji se održavaju na teritoriji Rusije ni sa kim. Parlamentarni izbori u Rusiji biće održani 18. septembra.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPET VARNICE IZMEĐU KIJEVA I MOSKVE: Rusi u Ukrajini ne mogu da glasaju za ruski parlament

Izvor: Kurir, 12.Sep.2016

...Portparol ukrajinskog predsednika Svjatoslav Cegolko saopštio je da je "sam (predsednik Ukrajine) Petar Porošenko naložio ministru inostranih poslova Ukrajine Pavlu Klimkinu da obavesti Moskvu o tome"..Istovremeno, Vrhovna rada se obratila medunarodnoj zajednici sa molbom da se suzdrže od učešća...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.