Kijev planira udar na Rusiju

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 11:57

Kijev planira udar na Rusiju

Moskva -- Kijev planira udar na Rusiju raketama zapadne proizvodnje, tvrdi zvanična Moskva.

"Napadi raketama storm šedou i HIMARS van zone aktivnih neprijateljstava će izazvati odmazdu", upozorio je ministar odbrane Rusije.

"Ukrajinski vojni vrh planira da upotrebi zapadno oružje za udar na delove Rusije koji nisu deo aktivne zone neprijateljstava, uključujući Krim", upozorio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Posebno, zvaničnici u Kijevu žele da koriste višecevne raketne bacače HIMARS i krstareće rakete sa vazdušnim lansiranjem storm šedou, rekao je on.

SAD i Velika Britanija su Kijevu isporučile sisteme naoružanja i, ako takvi napadi budu pokrenuti, to bi eskaliralo učešće zemalja NATO-a u sukobu, kaže Šojgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kijev planira udar na Rusiju raketama zapadne proizvodnje – Moskva

Izvor: Vostok.rs, 20.Jun.2023

Ukrajinski vojni vrh planira da upotrebi zapadno oružje za udar na delove Rusije koji nisu deo aktivne zone neprijateljstava, uključujući Krim, upozorio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.. Posebno, zvaničnici u Kijevu žele da koriste višecevne raketne bacače HIMARS i krstareće rakete...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.