Utorak, 20.06.2023.

11:53

Kijev planira udar na Rusiju

Kijev planira udar na Rusiju raketama zapadne proizvodnje, tvrdi zvanična Moskva.

Izvor: B92

Kijev planira udar na Rusiju
EPA-EFE/PAVEL BEDNYAKOV/SPUTNIK/KREMLIN / POOL

"Napadi raketama storm šedou i HIMARS van zone aktivnih neprijateljstava će izazvati odmazdu", upozorio je ministar odbrane Rusije.

"Ukrajinski vojni vrh planira da upotrebi zapadno oružje za udar na delove Rusije koji nisu deo aktivne zone neprijateljstava, uključujući Krim", upozorio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Posebno, zvaničnici u Kijevu žele da koriste višecevne raketne bacače HIMARS i krstareće rakete sa vazdušnim lansiranjem storm šedou, rekao je on.

SAD i Velika Britanija su Kijevu isporučile sisteme naoružanja i, ako takvi napadi budu pokrenuti, to bi eskaliralo učešće zemalja NATO-a u sukobu, kaže Šojgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

23 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: