Kijev: Ofanziva na istoku zemlje, građani da ostanu kod kuće

Izvor: Blic, 03.Jun.2014, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Ofanziva na istoku zemlje, građani da ostanu kod kuće

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov pozvao je danas stanovništvo na istoku zemlje da ne izlazi i ostane u zatvorenom prostoru zbog eskalacije sukoba sa proruskim snagama.

Avakov je, na svojoj Fejsbuk stranici, upozorio stanovnike Luganska, Slavjanska i susednih gradova Kramatorsk i Krasni Liman da ostanu u svojim domovima, javljaju agencije.

Ministar je naveo da ne treba izlaziti napolje kako bi "izbegli da rizikuju svoje

živote" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i dodao da besni "veoma intenzivna pucnjava" od jutra u malom obližnjem gradu Semenivka, prenela je agencija AFP.

Vladine trupe su angažovane u intenzivnim sukobima protiv pro-ruskih pobunjenika u istočnom gradu Slavjansk i prema pisanju Avakova "ofanziva je ušla u odlučujuću fazu", dodaje AP, a to je potvrdio i novinar američke agencije koji je nedaleko od grada čuo stalnu pucnjavu iz pištolja i artiljerije i video crni dim kako se uzdiže nad Slavjanskim.

Pisanje Avakova usledilo je dan pošto je nekoliko stotina naoružanih separatista napalo ukrajinske graničare na graničnoj ispostavi nedaleko od Luganska, koja je smatra za jednu od najvećih pobunjeničkih ofanziva u sedmonedeljnoj pobuni kada je pet pro-ruskih pripadnika ubijeno i nekoliko ranjeno.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Upozorenje na istoku Ukrajine: Ne izlazite iz kuće

Izvor: Mondo, 03.Jun.2014

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov pozvao je danas stanovništvo na istoku zemlje da ne izlazi i..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.