Izvor: Press, 16.Apr.2014, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Deo policije je prebegao na stranu separatista

“Deo pripadnika policije u Donjecku, prešao je na stranu separatista”, rekao je Jarema, prenela je ukrajinska agencija UNIAN.

Naoružani maskirani ljudi zauzeli su jutros zgradu Gradske uprave u Donjecku i zatražili od Vrhovne rade da omogući sprovođenje legalnog lokalnog referenduma.

Prema rečima gradonačelnika Donjecka Aleksandra Lukjančenka, on je pregovarao sa njima i dogovorio se da u zgradi budu i pripadnici policije sa kojima će organizovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zajedničko čuvanje reda u Gradskoj upravi, kako bi bile izbegnute provokacije.

Kongres deputata u Donjecku glasao je na svim nivoima u korist održavanja referenduma o federalizaciji Ukrajine 25. maja za kada su zakazani predsednički izbori.

U kongresnoj rezoluciji navedeno je su poslanici Donjecka legitimni predstavnici svoje teritorijalne zajednice, da će biti podeljena ovlašćenja između centralnih i regionalnih vlasti, kao i da će ruskom jeziku biti priznat zvaničan status.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Gradonačelnik Donjecka dogovorio sa naoružanim aktivistima zajedničko čuvanje reda

Izvor: Blic, 16.Apr.2014

Na desetine maskiranih proruskih aktivista naoružanih kalašnjikovima preuzeli su danas kontrolu nad zgradom skupštine Donjecka zahtevajući održavanje referenduma, rekao je predstavnik lokalne vlasti Maksim Rovinski...Prema rečima gradonačelnika Donjecka Aleksandra Lukjančenka, on je pregovarao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.