Janukovič potpisao zakon o zabrani antivladinih protesta

Izvor: Blic, 17.Jan.2014, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janukovič potpisao zakon o zabrani antivladinih protesta

Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič danas je potpisao set novih zakona kojima će biti zabranjeni svi vidovi antivladinih protesta, uprkos osudama zapadnih vlada koje su kritikovale ove mere kao nedemokratske.

Na predsedničkom vebsajtu nabrojani su svi propisi koje je ukrajinski parlament juče usvojio i navedeno je da je predsednik potpisao set zakona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preneo je Rojters.

Na centralnom Trgu nezavisnosti u Kijevu okupljeno je još nekoliko stotina demonstranata.

Novim zakonima zabranjeno je nedozvoljeno postavljanje šatora i bina, što je bila karakteristika talasa najnovijih protesta.

Zakonom su predviđene zatvorske kazne do 15 godina za kršenje javnog reda.

Protesti su izbili u novembru, nakon iznenadne odluke predsednika Janukovića da zamrzne veze sa EU i umesto toga se okrene zbližavanju s Rusijom.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.