Iran: Jedno je sigurno, ukrajinski avion nije pogodila raketa

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jan.2020, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: Jedno je sigurno, ukrajinski avion nije pogodila raketa

Iran je danas saopštio da ukrajinski boing 737, koji se u sredu srušio po poletanju iz Teherana, nije pogodila raketa.

"Jedno je sigurno, ovaj avion raketa nije pogodila", rekao je predsednik Iranske službe civilnog vazduhoplovstva, Ali Abedzadeh.

Na konferenciji za novinare u Teheranu, Abedzadeh je rekao da su za istragu o padu aviona ključni podaci iz crnih kutija. Druge pretpostavke pre analiziranja tih podataka nisu stručno mišljenje.

Snimci >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << špijunskih satelita ukazuju da je ukrajinski avion oborila iranska raketa, objavili su u četvrtak uveče američki mediji. CNN je prikazao video-snimak koji bi mogao da predstavlja trenutak kada raketa zemlja-vazduh obara avion.

"Videli smo neke video snimke", rekao je Abedzadeh.

On je međutim rekao da iranske vlasti mogu da potvrde da je avion goreo 60 do 70 sekundi, ali da nije naučno osnovano da se kaže da je avion nešto pogodilo.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.