Teheran: Ovo je psihološki rat

Izvor: RTS, 09.Jan.2020, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teheran: Ovo je psihološki rat

Vlada u Teheranu je ocenila da izveštaji o tome da je ukrajinski avion srušila iranska raketa predstavljaju psihološki rat protiv te zemlje.
Teheran je negirao da je ukrajinski avion pogodila iranska raketa.

"Svi ovi izveštaji su psihološki rat protiv Irana", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je portparol iranske vlade Ali Rabiei.
Poručio je da sve zemlje čiji su državljani bili u avionu mogu da pošalju svoje predstavnike.
"Pozivamo i 'Boing' da pošalje svog predstavnika i pridruži se analizi crne kutije", rekao je portparol iranske vlade. 
Kanadski premijer Džastin Trido rekao je ranije večeras da je iz više različitih obaveštajnih izvora dobio informaciju da su ukrajinski "boing 737", u kom su većina bili državljani Kanade, oborili Iranci. 
Nakon ove objave, iransko Ministarstvo spoljnih poslova je pozvalo Kanadu da podeli informacije koje poseduje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KANADSKI PREMIJER PORUČIO: Iranska raketa oborila avion, Teheran TRAŽI DOKAZE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2020, 02:06

Oglasio se Kadadski premijer...Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je danas da dokazi ukazuju da je iranska raketa u utorak uveče oborila ukrajinski avion koji je leteo za Toronto i da je taj napad "možda bio nenameran''...Prema Trudoovim rečima, kanadska i savezničke obaveštajne službe se...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.