ISPLIVAO PODLI MOTIV AMERIČKE UMEŠANOSTI U OBA RATA! SAD kupe kajmak, dok druge zemlje navlače na tanak led

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2023, 19:51

ISPLIVAO PODLI MOTIV AMERIČKE UMEŠANOSTI U OBA RATA! SAD kupe kajmak, dok druge zemlje navlače na tanak led

Ratovi u Ukrajini i na Bliskom istoku Americi služe samo za jedno!

Bela kuća radi na tome da "proda" ukrajinsku ratnu priču u inostranstvu ne bi li podstakla ekonomski rast SAD – uputila je dokument demokratama i republikancima što podržavaju finansiranje kijevskog režima u borbi protiv Rusije u kojem se sugeriše da se ovaj narativ plasira kao nešto što je dobro za američki biznis, preneo je "Politiko" na osnovu reči pet zvaničnika.

Cilj ove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << inicijative je da se podstakne patriotizam kako bi se ubedili protivnici novih vojnih paketa pomoći Ukrajini, ali i Izraelu.

- Dodatni zahtev obuhvata investiciju od više od 50 milijardi dolara u američku odbrambenu industrijsku bazu – što bi trebalo da osigura da naša vojska i dalje bude najspremnija, najsposobnija i najopremljenija borbena snaga koju je svet ikada video – kao i u širenje proizvodnih linija, jačanje američke ekonomije i stvaranje novih američkih poslova - navodi se u kopiji dokumenta do kojeg je došao "Politiko".

Portal konstatuje da je dokument dokaz da administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena mora da se potrudi ne bi li progurala dodatni zahtev za ogroman paket hitne pomoći za Izrael i Ukrajinu u vrednosti od 106 milijardi dolara, te da razgovor pod okriljem interesa nacionalne bezbednosti nije uspeo.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.