Gončarenko: Svim silama ću podržati članstvo Kosova u Savetu Evrope

Izvor: B92, 24.Apr.2023, 16:55

Gončarenko: "Svim silama ću podržati članstvo Kosova u Savetu Evrope"

Ukrajinski poslanik Aleksej Gončarenko, koji je član Parlamentarne skupštine, rekao je danas da će svim silama podržati članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope.

"Danas će biti doneta prva odluka Komiteta ministara i videćemo kako će to ići. Nisam član tog komiteta, ja sam poslanik u Parlamentarnoj skupštini. Nadam se da će odluka biti pozitivna", kazao je on, preneo je "Kljan Kosova".

Gončarenko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je istakao da će podržati slučaj tzv. Kosova na sve moguće načine.

Komitet ministara razmatraće danas zahtev Prištine za članstvo u Savetu Evrope. Nakon razmatranja prijave Komiteta ministara, konačnu reč daće Parlamentarna skupština koju čine predstavnici država članica.

Prijem nove članice u Savet Evrope vrši se u slučaju da država koja aplicira dobije dve trećine glasova.

Podsetimo, Ukrajinski poslanik u SE Aleksej Gončarenko je na jesenjem zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope zatražio priznanje tzv. Kosova i članstvo ove samoproglašene države u toj organizaciji.

"Trenutno 12 zemalja Saveta Evrope ne priznaje tzv. Kosovo. Sada se vama obraćam, molim vas priznajte ovu zemlju kao nezavisnu jer su se borili za svoju budućnost, za svoju nezavisnost. Trebalo bi da sede ovde sa nama, trebalo bi da budu deo Saveta Evrope", kazao je Gončarenko na jesenjem zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.