Izvor: B92, 28.Sep.2022, 17:04

EK predložila osmi paket sankcija Rusiji: "Kremlj da plati"

Brisel -- Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen predstavila je danas predlog novog, 8. paketa sankcija protiv Ruske Federacije.

Cilj je da "Kremlj plati" zbog sprovođenja referenduma u Ukrajini, koji je ona nazvala "lažnim glasanjem".

"Ne prihvatamo lažni referendum i bilo kakvu vrstu aneksije u Ukrajini, i odlučni smo da Kremlj plati za dalju eskalaciju", rekla je Fon der Lajen novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Briselu, prenosi Rojters.

Predloženi osmi paket sankcija uključuje mere zabrane uvoza ruskih proizvoda, koje bi trebalo da umanjie prihod Rusiji za sedam milijardi evra.

Sankcije obuhvataju i zabranu izvoza ključnih tehnologija koje se koriste u vojsci, kao što su avionski proizvodi, elektronske komponente i specifične hemikalije supstance, saopštila je fon der Lajen.

Fon der Lajen navodi i da će paket sankcija postaviti pravnu osnovu za ograničenje cene nafte i zabraniti građanima EU da budu u upravnim telima ruskih državnih kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU predlaže nove sankcije da bi se „Kremlj naterao da plati za eskalaciju konflikta“

Izvor: Danas, 28.Sep.2022

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je da je predloženo uvođenje novog paketa sankcija EU Rusiji.

Nastavak na Danas...

EU priprema nove sankcije kako bi Kremlj 'platio cenu' za eskalaciju rata putem referenduma

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Sep.2022

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen predložila je set novih sankcija Rusiji nakon, kako su Zapad i Ujedinjene nacije okarakterisali, "lažnih" referenduma u četiri ukrajinska regiona. Von der Lajen je 28. septembra predložila novi paket sankcija, rekavši da je osmišljen da "Kremlj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

EU uvodi "novu kategoriju"? Sankcije i za one koji pomažu Rusiji da ih zaobiđe

Izvor: B92, 28.Sep.2022

Brisel -- Predlog osmog paketa sankcija Rusiji koji je danas predstavila Evropska komisija uključuje i sankcionisanje osoba koje pomažu u zaobilaženju sankcija..."Uvodimo novu kategoriju, u kojoj ćemo moći da stavimo na spisak pojedince ako zaobilaze sankcije. Na primer, ako kupe robu u Evropskoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.