Dvojica optuženih Rusa priznala krivicu za ratne zločine u Ukrajini

Izvor: Beta, 26.Maj.2022, 23:17

Dvojica optuženih Rusa priznala krivicu za ratne zločine u Ukrajini

Na drugom sudjenju za ratne zločine u Ukrajini dva ruska vojnika su optužena u severoistočnom ukrajinskom gradu Kotolevu.Ruski vojnici Aleksander Aleksejevič Ivanov i Aleksander Vladimirovič Bobikin, optuženi su za gadjanje civilnih objekata višecevnim raketnim bacačem. Obojica su se na sudjenju u Okružnom sudu izjasnila krivim.Ako budu osudjeni mogu biti kažnjeni sa do 12 godina zatvora.Njihov advokat je tražio osam godina, navodeći da su samo sledili naredjenje svojih oficira. Upitani da li žele da daju izjave na kraju saslušanja, Bobikin je rekao: "Priznajem šta sam uradio, žalim za delima koja je naša vojska počinila, verujem da će rat biti završen i da će doći mir koji svi čekamo".Ivanov nije ništa rekao. Sudjenje se nastavlja 31. maja.Na prvom sudjenju u Ukrajini za ratne zločine održanom od početka ruske invazije, ruski vojnik Vadim Šišimarin (21) osudjen je 23. maja na kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva nenaoružanog civila.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dvojica optuženih Rusa priznala krivicu za ratne zločine u Ukrajini

Izvor: Danas, 26.Maj.2022

Na drugom suđenju za ratne zločine u Ukrajini dva ruska vojnika su optužena u severoistočnom ukrajinskom gradu Kotolevu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.