Donjeck: Artiljerijska paljba u blizini mesta pada aviona

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jul.2014, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donjeck: Artiljerijska paljba u blizini mesta pada aviona

Artiljerijska paljba čula se danas na jedan kilometar od mesta pada malezijskog aviona na istoku Ukrajine pod kontrolom proruskih boraca, javlja Frans pres sa lica mesta.

Paljba uplašila istražitelje OEBS-a (Foto: Arhiva)

 

AFP dodaje da se vidi gust dim i da neki meštani beže. Obližnji kontrolni punkt proruskih aktivista je napušten. S druge strane, nenaoružani holandski i australijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << policijaci koji se nalaze na istoku Ukrajine, otkazali su putovanje do mesta pada

aviona zbog sukoba, izjavio je predstavnik misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na licu mesta.

 

"Sukobi se nastavljaju. Nećemo da rizikujemo. Takva bezbednosna situacija je neprihvatljiva za neonaoružanu posmatračku misiju", rekao je Aleksander Hag iz OEBS-a.

 

Holandske vlasti su ranije danas saopštile da će grupa od 30 holandskih medicinskih i pravnih stručnjaka danas doći na mesto gde je pao malezijski putnički avion MH17.

 

 

Dogovor o dolasku holandskih stručnjaka postigli su OEBS i proruski pobunjenici koji pod kontrolom drže zonu gde je pao malezijski avion. Kabinet malezijskog premijera Nadžiba Razaka danas je takođe saopštio da je s proruskim separatistima postignut dogovor o dolasku na mesto nesreće pripadanika međunarodne policije, koji će pružiti zaštitu međunarodnim istražiteljima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Istražitelji odustali od odlaska na mesto pada aviona

Izvor: Blic, 28.Jul.2014, 14:52

Holandski i australijski istražitelji i policajci danas su iz bezbednosnih razloga odustali od odlaska na mesto pada malezijskog putničkog aviona na istoku Ukrajine, pošto se nedaleko čuju eksplozije. Ostaci malezijskog aviona nakon pada..“Krenuli su na mesto pada aviona, ali su se vratili s pola...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.