DA LI OVO ZNAČI DA RAT U UKRAJINI POČINJE?! Ameri uputili dramatično upozorenje - situacija izmiče kontroli

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2022, 22:56

DA LI OVO ZNAČI DA RAT U UKRAJINI POČINJE?! Ameri uputili dramatično upozorenje - situacija izmiče kontroli

Ambasada SAD u Kijevu apeluje na američke državljane da razmisle da sada napuste Ukrajinu zbog nepredvidive bezbednosne situacije u zemlji, navodi se u saopštenju diplomatskog predstavništva

- Bezbednosna situacija u Ukrajini je i dalje nepredvidiva zbog povećane opasnosti od vojnih aktivnosti Rusije.Američka ambasada poziva građane Amerike koji se nalaze u Ukrajini da razmotre mogućnost napuštanja zemlje sada, koristeći komercijalne ili druge privatne dostupne mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prevoza - saopštila je ambasada.

Ranije je Stejt department dozvolio američkim diplomatama da dobrovoljno napuste Ukrajinu zbog zaoštravanja situacije između SAD, NATO-a i Ukrajine, sa jedne strane, i Rusije sa druge strane.

Za njima su usledile Velika Britanija i Australija. Juče se pridružio i Japan. Generalni sekretar japanske vlade Hirokazu Macuno saopštio je u utorak da vlada poziva svoje državljane da hitno napuste teritoriju Ukrajine.

Ministri spoljnih poslova Evropske unije složili su se u ponedeljak da nema potrebe za bilo kakvim merama za evakuaciju zaposlenih iz Ukrajine, saopštio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj posle sastanka u Briselu.

U poslednje vreme Zapad optužuje Rusiju da navodno priprema invaziju na Ukrajinu i da u prilog tome ide i činjenica je Moskva značajno pojačala vojno prisustvo kod granica Ukrajine. Rusija odlučno odbacuje te optužbe kao neosnovane i opasne i ističe da vojne snage premešta na svojoj teritoriji u skladu sa Ustavom, a da Zapad sve to koristi kao izgovor za dalje širenje na Istok.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.