Crnomorska flota udara; 180 udara kalibrom

Izvor: B92, 12.Maj.2023, 13:47

Crnomorska flota "udara"; 180 udara "kalibrom"

Brodovi Crnomorske flote od početka specijalne vojne operacije ruske vojske u Ukrajini izveli više od 180 udara raketama "kalibar" na objekte ukrajinskih snaga.

To je izjavio komandant te flote, viceadmiral Viktor Sokolov, a preneo je Sputnjik.

"Fregate, mali raketni brodovi i podmornice koje imaju u sastavu naoružanja rakete ‘kalibar’ izveli su preko 180 udara na objekte protivnika od izuzetnog značaja", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istakao je on.

"To su pre svega radari u sklopu sistema PVO, uporišta jedinica ukrajinske vojske, skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja, naftni terminali i skladišta goriva, vazdušne baze, železničke stanice“, rekao je admiral u intervjuu povodom 240. godišnjice Crnomorske flote za list "Crvena zvezda".

Kako je dodao, aktivno su korišćeni i mobilni raketni sistemi obalske odbrane „bastion“ i „bal“ kojima su gađani komandni položaji protivnika, aerodromi, ukrajinski brodovi.

Na meti je bilo 70 ciljeva.

Sokolov je rekao i da će flota tokom ove godine dobiti tri mala raketna broda "karakurt" i patrolni brod. Raketni brodovi naoružani su krstarećim raketama velikog dometa "kalibar".

Admiral je istakao i da su se ukrajinske snage fokusirale na izvođenje diverziono-terorističkih napada na objekte flote i infrastrukture na teritoriji Krima koja je od najvećeg značaja.

Kako je dodao, Crnomorska flota pojačala je zaštitu baze brodova od napada ukrajinskih bespilotnih letelica. Takođe, iznad Krima je oformljeno jedinstveno informaciono polje za rano otkrivanje protivničkih sredstava za vazdušne napade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.