Carjov: Pregovori o prekidu vatre u Ukrajini nemogući bez povlačenja vojske

Izvor: Vostok.rs, 12.Jul.2014, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carjov: Pregovori o prekidu vatre u Ukrajini nemogući bez povlačenja vojske

12.07.2014. -

Pregovori o prekidu vatre na jugoistoku Ukrajine su nemogući bez povlačenja kijevskih snaga, izjavio je na brifingu u Donjecku poslanik Vrhovne rade Ukrajine, predsednik parlamenta Saveza samoproglašenih narodnih republika DNR i LNR Oleg Carjov.

Predsednik Ukrajine Petar Porošenko je u četvrtak veče u telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel izjavio da je spreman >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << na bilatralni prekid vatre.

Istovremeno je stigla informacija da generalni sekretar NATO Anders fog Rasmusen i šef ukrajinske diplomatije Pavel Klmikin razgovaraju u sedištu saveza o naporima NATO oko povećanja odbrambene sposobnosti ukrajinske armije.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/East News    
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

MSP Ukrajine: Pitanje ulaska u NATO za sada nije aktuelno

Izvor: Vostok.rs, 12.Jul.2014

12.07.2014. -..Ukrajina za sada ne planira da ulazi u NATO, pitanje se čak i ne razmatra, jer u ukrajinskom društvu ne postoji konsenzus po tom pitanju, izjavio je šef diplomatije Ukrajine Pavel Klimkin u intervjuu ruskom „Komersantu“...On je, međutim, rekao da se dnevni red može i promeniti....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.