Boing Malezijskih aviolinija bio je oboren greškom?

Izvor: Vostok.rs, 12.Jan.2015, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boing Malezijskih aviolinija bio je oboren greškom?

12.01.2015. -

Na nebu iznad Ukrajine pokušali su da obore avion predsednika Rusije Vladimira Putina. Ali pomešali su avione i napali Boing-777 Malezijskih aviolinija. Takva verzija uzroka tragedije leta MN-17 već je razmatrana u ruskim medijima. A sada ponovo je postala predmet najburnijih sporova u indijskom medijskom prostoru.

Avion ruskog predsednika i malezijski Boing liče po veličini i siluetu. Ipak >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << ova verzija odgovara realnim događajima ne više nego špekulacija, govori vojni novinar, pukovnik u penziji Viktor Baranec.

- Najvažniji avion Rusije vrlo dobro čuva rusko ratno vazduhoplovstvo za vreme leta maršrutom i tim pre iznad regiona gde se faktički vodi rat. To je kospirološka verzija, koja pridaje tragediji nekakav fantastični i detektivski karakter. Svim zainteresovanim u istrazi dobro je poznato da je tog dana predsednički avion leteo vrlo daleko od mesta tragedije i nalazio se pod sigurnim obezbeđenjem ruskih lovaca.

Novinari su razmatrali nekoliko verzija uzroka tragedije malezijskog Boinga. Ipak to da su putnički avion oborili, pogrešno pomislivši da je to avion predsednika Rusije, ispod svake je kritike, ističe vojni komentator ruske novinske agencije TASS, pukovnik u penziji Vitor Litovkin.

- Postoji varijanta o kojoj govore ruski vojnici. Boing je oborio ukrajinski avion Su-25 koji je proleteo u to vreme u oblasti u kojoj se nalazio avion. Ruski vojnici imaju dokumenta i neoborive dokaze te činjenice. Ako je Boing oborio ukrajinski avion, to znači namernu provokaciju. Ako je bio oboren sa zemlje raketom, to je moglo da se desi greškom. A kada avion obori Boing to je namerno ubistvo. Nije isključeno da su Boing težili da obore tako da on padne na teritoriju Rusije. I tada bi sva odgovornost za tragediju bila položena na Rusiju. Ipak danas je jasno da ni Rusija, ni ustanici samoproglašenih republika na jugoistoku Ukrajine nemaju sa padom boinga nikakve veze.

Istragom uzroka pada aviona Malezijskih aviolinija vodi Jedinstveni operativni tim. U njegov sastav ulaze predstavnici Holandije, Belgije, Australije i Ukrajine. Maleziju, kojoj pripada srušeni Boing, u sastav komisije nisu uključili. Vlasti Holandije takođe su odbile da predaju istragu UN i objavile informaciju o toku istrage tajnom. Ostaje samo da se nagađa koje inforamcije i zaključke pokušavaju da sakriju zapadni istražitelji.

Natalija Antakoljska,

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: AP/Sergei Grits    
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Da li je opasno leteti iznad Baltika?

Izvor: Vostok.rs, 12.Jan.2015

12.01.2015. -..Ovo pitanje postavio je nedavno voditelj televizijskih vesti TV 2 news radniku kopenhagenskog aerodroma u Kastrupu koji je na njega odgovorio vrlo uvijeno. Povod je postala informacija o ruskom vojnom avionu koji je, po oceni predstavnika švedskog ratnog vazduhoplovstva, tog dana mogao...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.