Bitka se približava strašnom kraju; Ukrajinci se predaju?

Izvor: B92, 23.Jun.2022, 20:28

Bitka se približava "strašnom kraju"; Ukrajinci se predaju?

Bitka za dva ključna grada na istoku Ukrajine, Severodonjeck i Lisičansk, "približava se strašnom kraju", rekao je savetnik Volodimira Zelenskog.

Naime, Rusi su nedeljama žestokih napada pokušavali da osvoje Severodonjeck i Lisičansk, poslednja dva preostala grada u oblasti Luganska pod kontrolom Ukrajine.

Borbe su se pretvorile u krvavi rat na iscrpljivanje, pri čemu su obe strane pretrpele >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << velike gubitke. Ali ruske snage su postigle značajan napredak u poslednje dve nedelje.

"Bitka ulazi u neku vrstu strašnog kraja", rekao je Arestović u sinoćnjem intervjuu.

Serhij Haidai, guverner Ukrajine Luganska, izjavio je jutros da „ruske snage napreduju uspešno”, dodajući da su Rusi osvojili Loskutivku, selo južno od Lisičanska, i zapretili da će u potpunosti opkoliti ukrajinske branioce, terajući ukrajinske branioce.

Što se tiče Severodonjecka, veruje se da ruske snage kontrolišu skoro ceo grad. Jedini izuzetak je hemijska fabrika Azot koja krije stotine civila i ukrajinskih branilaca.

Ukrajinski vojnici predaju se preko cele linije fronta u blizini Lisičanska, Severodonjecka i opkoljenih mesta Gorskoje i Zolotoje, saopštio je danas oficir narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) Andrej Maročko.

"Predaja je u toku na celoj liniji fronta na ovom području, lokalno i masovno. Ovo uključuje i grupu Lisičansk-Severodonjeck i grupu Gorskoje-Zolotoje", poručio je Maročko na ruskoj televiziji, prenosi agencija TAS S.

Takođe je napomenuo da bi neke informacije sada bilo neprimereno da se otkrivaju. "Predali su nam se ekstremno desničarsko radikalni militanti. Do 16 časova po lokalnom vremenu imao sam izveštaje o dve grupe od po 10 ljudi. Nemam informacije o trenutnim brojkama", dodao je Maročko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.