Rusija pobeđuje? Oglasio se ključni savetnik

Izvor: B92, 23.Jun.2022, 11:41

Rusija pobeđuje? Oglasio se ključni savetnik

Aleksij Arestovič saopštio je danas da je bitka za istočne gradove Severodonjeck i Lisičansk dostigla "strašan vrhunac".

Ključni savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog dodao je da bi ruske snage uskoro mogle da opkole gradove blizance i da ih odseku od ukrajinske teritorije.

"Postoji pretnja da će Rusija pobediti na taktičkom planu, ali oni to još nisu uradili", izjavio je Arestovič, prenosi BBC.

Zelenski je ranije optužio Moskvu da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokušava da uništi region Donbasa.

"Bilo je masivnih vazdušnih i artiljerijskih udara u Donbasu. Cilj okupatora ovde je nepromenjen, oni žele da unište ceo Donbas, korak po korak", naveo je Zelenski u svom noćnom video obraćanju, prenosi britanska televizija.

Ukrajinski predsednik je ponovio svoje pozive zapadnim liderima da ubrzaju isporuku teške artiljerije njegovim trupama.

"Iznova i iznova naglašavamo važnost brže isporuke oružja Ukrajini. Potrebno je da što pre uspostavimo paritet na bojnom polju kako bi se ova dijabolička armada zaustavila i potisnula van granica Ukrajine", naveo je on, prenosi BBC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"BITKA ZA ISTOK DOSTIGLA STRAŠAN VRHUNAC" Ruske snage na putu da odseku dva ključna grada od ukrajinske teritorije

Izvor: Blic, 23.Jun.2022

Aleksij Arestovič, ključni savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, saopštio je danas da je bitka za istočne gradove Severodonjeck i Lisičansk dostigla "strašan vrhunac" i da bi ruske snage uskoro mogle da opkole gradove blizance i da ih odseku od ukrajinske teritorije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.