Bela knjiga o zločinima u Ukrajini kod Putina

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2014, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bela knjiga" o zločinima u Ukrajini kod Putina

Izveštaj o kršenju ljudskih prava u Ukrajini od kraja novembra 2013. godine do kraja marta 2014. godine predat je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, saopštio je danas Kremlj.

Vladimir Putin je dobio na uvid podatke o svim kršenjima ljudskih prava u Ukrajini 

- Činjenice >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koje su navedene u izvještaju omogućiće da se potvrde brutalna kršenja principa i normi u domenu ljudskih prava koja su masovno izvršena u Ukrajini - navodi se u saopštenju.

 

"Bela knjiga" sastavljena je na osnovu informacija koje su objavili ruski, ukrajinski i zapadni mediji, prenosi RIA "Novosti".

 

Knjiga sadrži izjave predstavnika aktuelnih vlasti u Kijevu i njihovih pristalica, kao i svedočenja i intervjue koja su na licu mesta prikupile ruske nevladine organizacije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Zakon protiv rehabilitacije nacizma

Izvor: B92, 05.Maj.2014

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas zakon protiv "rehabilitacije nacizma", saopštio je Kremlj...Taj zakon sadrži član iz Krivičnog zakona kojim se pooštravaju kazne za "negiranje činjenica" ustanovljenih pred sudom u Nirnbergu, za "odbranu zločina" koji su utvrđeni pred...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.