Bajden najavio novu vojnu pomoć Ukrajini 800 miliona dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2022, 17:33

Bajden najavio novu vojnu pomoć Ukrajini 800 miliona dolara

Američki predsednik Džo Bajden ocenio je danas da je samit NATO u Madridu bio istorijski i najavio narednih dana novu vojnu pomoć Vašingtona Ukrajini, vrednu 800 miliona dolara.

"Pružaćemo podršku Ukrajini dokle god bude trebalo", rekao je Bajden na pres-konferenciji na kraju samita >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NATO u Madridu, prenosi Rojters.

Nova pomoć, kako je objasnio, obuhvatiće unapređene protivvazdušne sisteme, radare i municiju za visokomobilne artiljerijske raketne sisteme koje su SAD već poslali Ukrajini, objasnio je Bajden.

Paket će formalno razraditi američka administracija narednih dana, prenosi AP.

Nova pomoć deo je vojnog i ekonomskog paketa vrednog 40 milijardi dolara koji je prošlog meseca usvojio Kongres. Ukupno, SAD su dosad Ukrajini namenile vojnu pomoć vrednu sedam milijardi dolara.

Bajden je rekao i da se NATO transformisao sam, prilagođavajući se brzo izmenjenoj bezbednosnoj situaciji u svetu i poručio da će Alijansa braniti svaki pedalj teritorije članica NATO.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SAD najavljuju novu vojnu pomoć Ukrajini dok se NATO sprema za dugu borbu

Izvor: VOA, 30.Jun.2022

Američki predsednik Džo Bajden rekao je u četvrtak da će Sjedinjene Države poslati Ukrajini novo oružje i vojnu pomoć u vrednosti od 800 miliona dolara, i pozdravio hrabrost Ukrajinaca od početka ruske invazije u februaru. Bajden je na konferenciji za novinare, na marginama samita NATO-a u...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.