Mitrović: Da odgovara ko je kriv što su Užičani danima pili zaraženu vodu

Izvor: Press, 03.Jan.2014, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović: Da odgovara ko je kriv što su Užičani danima pili zaraženu vodu

- Užice se nalazi na ivici ekološke katastrofe. Pozivam sve istražne organe da odmah započnu istragu i utvrde krivicu onih koji su doveli do pojave cijanobakterija u pijaćoj vodi, - naveo je Mitrović, inače predsednik užičkog odbora URS-a.
Užičani su najmanje sedam dana pili zaraženu vodu, a to su saznali 26. decembra u 20.30, sedam i po sati kasnije od kada je ovdašnji Zavod za javno zdravlje dobio informaciju iz „Batuta“ da su u vodi izolovane cijanobakterije koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << mogu produkovati kancerogene toksine.
- Pozivam ministarku zdravlja Slavicu Đukić Dejanović da odmah poseti Užice, jer u ovom gradu ne postoji poverenje u zdravstvo, barem u pojedince iz zdravstva. Od nje očekujem da sankcioniše sve koji su doveli da se poverenje uruši, - kazao je Mitrović, usput apelujući i na ministarku Zoranu Mihajlović da dođe u Užice.
On je ukazao da u rešavanje problema sa kojim se suočilo Užice pod hitno mora da se uključi Vlada Srbije angažovanjem najeminentnijih domaćih i stranih stručnjaka. Mitrović je, uzged, prvi političar iz Užica koji je javno pozvao tržišne inspektore da kazne trgovce koji su minulih dana povećali cene flaširane vode.
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.