ZELENO SVETLO ZA “TURSKI TOK”: Bugarska odobrila izgradnju gasovoda

Izvor: Večernje novosti, 31.Jan.2019, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZELENO SVETLO ZA “TURSKI TOK”: Bugarska odobrila izgradnju gasovoda

Odluka je doneta nakon što je "Bulgartransgas" prikupio obavezujuće ponude od tri kompanije, među kojima je i Gasprom, za proširenje bugarskog sistema za tranzit gasa Bugarska kompanija "Bulgartransgas" donela je konačnu odluku o investiranju u projekat izgradnje gasovoda "Turski tok", kojim će se transportovati ruski gas od njene granice sa Turskom do Srbije, izveštava Rojters. Odluka je doneta nakon što je "Bulgartransgas" prikupio obavezujuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ponude od tri kompanije, među kojima je i Gasprom, za proširenje bugarskog sistema za tranzit gasa. "Imamo jako dobre vesti. Ekonomski test za projekat proširenja gasne mreže uspešno je završen", izjavila je u parlamentu bugarska ministarska za energetiku Temenuška Petkova.
Pogledaj vesti o: Turska,   Gasprom

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarska odobrila izgradnju "Turskog toka"

Izvor: RTS, 31.Jan.2019

"Bulgartransgas" gradiće produžetak gasovoda "Turski tok" kroz Bugarsku, od turske do srpske granice. Projekt se pokazao komercijalnim jer su prodali 100 odsto predviđenih kapaciteta za transport gasa tim gasovodom kroz svoju zemlju. Ta konačna investiciona odluka bugarskog gasnog preduzeća...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.