Vučić u Istanbulu: Gasovod značajan za privlačenje investicija i energetsku bezbednost

Izvor: RTS, 08.Jan.2020, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Istanbulu: Gasovod značajan za privlačenje investicija i energetsku bezbednost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je gasovod "Turski tok" od strateškog i životnog značaja za opstanak i budućnost Srbije i dalji napredak zemlje, u ekonomskom smislu pre svega.
Aleksandar  Vučić je novinarima u Istanbulu, gde prisustvuje svečanosti povodom puštanja u rad deonice tog gasovoda, istakao da je gas >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od ogromnog značaja za energetsku bezbednost zemlje i privlačenje stranih investicija i da se zbog toga velike sile i bore oko toga.

"Izgradnja gasovoda dugog 403 kilometra kroz našu zemlju, a kasnije i sekundarnog gasovoda, kako bi gas doveli u Vladičin Han i druga mesta, od ogromnog je značaja", poručio je Vučić. 
Predsednik Srbije je najavio da će sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i turskim predsednikom Redžepom Taipom Erdoganom razgovarati i o tome kako jedna svetska i jedna regionalna sila gledaju na problem na Bliskom istoku, jer je to važno pitanje i za Srbiju, pošto će svaka eskalacija povećati cene nafte i gasa.
"To za nas ne bi bilo dobro i o tome ću s njima razgovarati, da vidim kako oni na to gledaju", objasnio je Vučić, dodajući da se gas vezuje za naftu.
Vučić je rekao da može da se dogodi da cena nafte bude na najvišem nivou u poslednjih nekoliko meseci, što će zavisiti od odnosa SAD i Irana. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Putin: Turski tok primer saradnje, za dobrobit cele Evrope

Izvor: RTS, 08.Jan.2020

Saradnja Rusije i Turske na projektu "Turski tok", koji je pušten u rad, dobar je primer saradnje dveju zemalja u složenim međunarodnim odnosima i taj projekat je značajan ne samo za te dve zemlje već i za građane cele Evrope, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.