Vojna vežba Turske i Azerbejdžana: Prva od zauzimanja Nagorno-Karabaha

Izvor: B92, 23.Okt.2023, 19:24

Vojna vežba Turske i Azerbejdžana: Prva od zauzimanja Nagorno-Karabaha

Azerbejdžan je danas saopštio da je počeo seriju zajedničkih vojnih vežbi sa bliskom saveznicom Turskom.

To su prve zajedničke vojne vežbe otkako je Baku prošlog meseca ponovo zauzeo region Nagorno-Karabaha, što je navelo većinu etničkih Jermena da izbegnu sa te teritorije, preneo je Rojters.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je u saopštenju navelo da 3.000 vojnika učestvuje u vežbama nazvanim po osnivaču moderne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Turske, Mustafi Kemalu Ataturku.

Ministarstvo je saopštilo da se vežbe održavaju širom Azerbejdžana, u Bakuu, enklavi Nahičevan koja se graniči sa Turskom, kao i u, kako je ministarstvo navelo, "oslobođenoj teritoriji" Nagorno Karabah.

Turska ima bliske lingvističke i kulturne veze sa Azerbejdžanom i ponudila je Bakuu vojnu i političku podršku tokom trodecenijskog sukoba sa Jermenijom, sa kojom Ankara nema formalne diplomatske odnose.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iran organizovao razgovore Jermenije i Azerbejdžana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Okt.2023

Azerbejdžan i Jermenija učestvovali su u ponedeljak na razgovorima u Iranu koji navodi da je sastanak prilika za uspostavljanje mira na jugu Kavkazu nakon što su azerbejdžanske snage prošlog meseca ponovo zauzele otcepljeni region Nagorno-Karabaha. Prvi sastanak ministara spoljnih poslova Azerbejdžana...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.