Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2018, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulice u Ankari pretvorene u bujice, šest ljudi povrijeđeno

ANKARA - Dio turske prijestonice Ankare iznenadila je danas nagla poplava nakon proloma oblaka u kojoj je šest osoba povrijeđeno, a ulice su pretvorene u bujice.

"To je bila prirodna katastrofa. Niko nije izgubio život, ali šest osoba je povrijeđeno" i pričinjena je velika materijalna šteta, rekao je gradonačelnik Ankare Mustafa Tuna na informativnom TV kanalu NTV.

Poplava je pogodila okrug >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Mamak, u istočnom dijelu grada, nakon proloma oblaka sredinom dana, prenosi Hina.

Turski TV kanali emitovali su snimke blatnih bujica koje su odnosile automobile.

Gradonačelnik Ankare je rekao da se nijedan stanovnik grada ne smatra nestalim.

"To je pojava koja se događa jednom u 500 godina", rekao je Tuna na NTV-u.

Prošle godine su Istanbul dva puta pogodile poplave tokom ljeta koje su paralizovale.

Vlada je tada spominjala neuobičajene padavin za to godišnje doba i navela da se radi o mogućim posljedicama klimatskih promjena.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.