Turski ambasador obišao novu zgradu RTV-a, TIKA donirala opremu za snimanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2021, 13:50

Turski ambasador obišao novu zgradu RTV-a, TIKA donirala opremu za snimanje

Posetu Novom Sadu, tokom koje je bio gost gradonačelnika Miloša Vučevića i predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, noviomenovani ambasador Republike Turske Nj.E. Hami Aksoj iskoristio je i za obilazak nove zgrade Radio-televizije Vojvodine. Tom prilikom naša kuća zvanično je dobila i donaciju od Turske razvojne agencije – TIKA u vidu tehničke opreme.

Poseta ambasadora Turske, njegove ekselencije Hamija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Aksoja Radio-televiziji Vojvodine bila je prilika da se konstatuje dobra saradnja, koju imaju Turska i Srbija u raznim oblastima uključujući i medije, ali i da se naprave planovi o budućim projektima.

"Danas smo imali plodotvoran sastanak sa vašim generalnim direktorom i mogu da vam kažem da imate sada prelepu zgradu i da imam lepe utiske", rekao je ambasador Republike Turske.

"Sećate se naše serije o gradovima koju smo preko naše dunavske mreže ponudili našim partnerima u Podunavlju. Naravno da je ovo prilika da pričamo o proširenju buduće saradnje, pre svega privredne saradnje", naglasio je Dr Miodrag Koprivica, generalni direktor RTV.

O dobroj saradnji sa Turskom svedoči i donacija TIKE našoj kući u vidu dva kompleta kamkordera namenjena terenskom snimanju visokog kvaliteta u vrednosti oko 45 hiljada evra.

"Osim u vidu donacije dve kamere, sa RTV-om TIKA je sarađivala i tako što je obavila obuku 20 zaposlenih, koji su obučavani u različitim segmentima televizijskog poslovanja. Predstavljamo agenciju koja prvenstveno ulaže u ljudske resurse i srećni smo što možemo da pomognemo u vašem razvoju", rekla je Čagla Gultekin Tosbat, koordinatorka TIKA u Srbiji.

Prilikom posete RTV-u, ambasador Turske izrazio je nadu da će u našem programu biti što više promovisana njegova domovina, kao i da će naši gledaoci imati priliku da gledaju i njihove serije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.