Turske snage uništile Pancir S-1 sirijskih snaga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2020, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turske snage uništile Pancir S-1 sirijskih snaga

U odmazdi zbog 33 ubijena turska vojnika u Idlibu uništen je i jedan protivvazdušni sistem "pancir S-1" snaga sirijskog režima, javlja EHA Njuz.

"Pancir S-1", ruske proizvodnje, koji se koristi za uništavanje različitih vazdušnih ciljeva uništen je dronom turske vojske.

Radar je, kako prenosi EHA Njuz, bio aktivan tokom napada bespilotne letelice, a snimak je završio na društvenim mrežama.

Turska stanica TRT javlja da je turska vojska, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osim toga, uništila i postrojenje za proizvodnju hemijskih sredstava sirijskog režima u Alepu.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i ruski predsednik Vladimir Putin dogovorili su u telefonskom razgovoru da se uskoro sastanu kako bi razgovarali o nasilju u Siriji, dan nakon što su u napadu sirijskih snaga, koje podržava Rusija, ubijena 33 turska vojnika.

Nebenzija: Sirijska vojska ima pravo da odgovori na napade

Sirijska vojska ima puno pravo da odgovori na terorističke napade na svojoj teritoriji, izjavio je stalni ruski predstavnik u UN Vasilij Nebenzija.

"Reagujući na trenutno kršenje primirja unutar zone Idliba, sirijska vojska svakako ima pravo da odgovori i potisne teroriste", rekao je Nebenzija na sednici Saveta bezbednosti o situaciju u toj sirijskoj provinciji, prenela je agencija Tas s.

"Mi ne možemo zabraniti sirijskoj vojsci da ispuni odredbe utvrđene rezolucijama Saveta bezbednosti u borbi protiv terorizma u svim njegovim vidovima, posebno na svojoj teritoriji - teritoriji suverene Sirije", dodao je Nebenzija.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ODMAZDA Turske snage uništile Pancir S-1 sirijskih snaga (VIDEO)

Izvor: Blic, 29.Feb.2020

U odmazdi zbog 33 ubijena turska vojnika u Idlibu uniššten je i jedan protivvazdušni sistem "pancir S-1" snaga sirijskog režžima, javlja EHA Njuz.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.