Turska zaustavila pokušaj krijumčarenja 276 migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2020, 10:20

Turska zaustavila pokušaj krijumčarenja 276 migranata

Vlasti u Turskoj zaustavile su pokušaj krijumčarenja 276 migranata koji su do Evrope nameravali da dođu brodom, saopštila je turska državna novinska agencija Anadolija.

Tom prilikom uhapšeno je osam osoba osumnjičenih za krijumčarenje ljudi.

Ekipe policije i obalske straže sprovele su akciju na brodu u luci u blizini Izmira koji se spremao da isplovi sa 276 migranata, uključujući 46 žena i 59 dece, iz Avganistana, Bangladeša, Sirije, Somalije i Irana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preneo je Asošijeted pres.

Pretpostavlja se da su migranti preko Turske nameravali da dođu do Evrope preko ostrva u Grčkoj.

Ova ruta uobičajeni je put ka Evropi iz ovog pravca, dok neki migranti iz Turske pokušavaju da u Grčku uđu preko reke Marice koja se nalazi na granici između ove dve zemlje.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Prekinut lanac krijumčarenja migranata u Turskoj

Izvor: B92, 07.Jul.2020

Turske vlasti sprečile su pokušaj krijumčarenja 276 migranata u Evropu na brodu i pritvorile osam osumnjičenih krijumčara, javila je turska agencija Anadolija...Policija i obalska straža su operaciju izvele po dojavi, nakon što je brod pristao u Narlidereu, blizu Izmira, prenela je Anadolija...Na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.