Turska uzvratno Americi uvodi takse na više od 20 proizvoda

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jun.2018, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska uzvratno Americi uvodi takse na više od 20 proizvoda

Turska uvodi takse na više od 20 američkih proizvoda, od automobila do kreme za sunčanje kao uzvratnu meru na namete koje je Vašington uveo na uvoz čelika i aluminijuma.

Prema dokumentima podnetim Svetskoj trgovinskoj organizaciji Turska će uvesti 267 miliona dolara u taksama na proizvode u vrednosti od 1,8 milijardi dolara koje SAD izvoze u Tursku.

Takse stupaju na snagu u utorak a odgovor su na odluku američkog predsednika Donalda Trampa >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da uvede takse na uvoz čelika i aluminijuma u SAD.

SAD su saopštile da uvoz metala predstavlja pretnju za nacionalnu bezbednost zemlje. Trampova odluka razbesnela je tradicionalne američke saveznike kao što su Evropska unija, Kanada i Turska.

Američke takse na turski čelik i aluminijum u vrednosti od 1,1 milijardu dolara iznose 267 miliona dolara.

Uzvratne takse koje je Evropska unija odlučila da uvede Americi stupaju na snagu u petak. EU nameti će pokriti čitav niz tipično američkih proizvoda kao što su farmerke, motocikli i burbon.
Pogledaj vesti o: Turska,   Vašington

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.