Turska, Švedska i Finska potpisale memorandum o pridruživanju Švedske i Finske savezu NATO

Izvor: Beta, 28.Jun.2022, 21:26

Turska, Švedska i Finska potpisale memorandum o pridruživanju Švedske i Finske savezu NATO

 Turska, Švedska i Finska potpisale su danas memorandum o procesu pridruživanja Švedske i Finske savezu NATO, javlja Anadolija.Memorandum su potpisali turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu i njegove kolege iz Finske i Švedske, Peka Havisto i Ana Linde.Potpisivanju su prisustvovali predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, predsednik Finske Sauli Ninisto i švedska premijerka Magalena Anderson.Memorandum je potpisan u centru IFEMA u Madridu, gde su održani sastanci u okviru samita NATO.Detalji o memorandumu nisu odmah objavljeni.
Pogledaj vesti o: Turska,   NATO skup

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Detalji sporazuma Turske, Finske i Švedske: Šta je potpisano na NATO samitu

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jun.2022

MADRID - Finska i Švedska potpisale su u utorak trilateralni memorandum o razumijevanju s Turskom, obećavši da će riješiti bezbjednosnu zabrinutost Ankare zbog njihovog stava prema terorističkim grupama PKK i FETO, čime su utrli put svom članstvu u NATO.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Berbok: Finska i Švedska će ojačati NATO

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jun.2022, 10:13

​BERLIN - Ministarka spoljnih poslova Njemačke Analena Berbok ocijenila je da je, odustajanje Turske od blokade prijema u članstvo NATO Finske i Švedske, osujetilo planove predsjednika Rusije da podijeli vojnu alijansu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

TRIJUMF: Redžep Tajip Erdogan glavna zvezda samita NATO u Madridu

Izvor: Kurir, 29.Jun.2022

Turski predsednik na sastanku vrha Alijanse ostvario sve zacrtane ciljeve i posle potpisa sporazuma dao zeleno svetlo za ulazak Finske i Švedske u severnoatlansku alijansu

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.