Izvor: Blic, 26.Jul.2023, 03:27

TURSKA "TVRDA MOĆ" NA KOSOVU Ankara po tri strateške linije jača svoju ulogu u regionu i za to ima najbolju moguću podršku: Iza svega se krije novo geopolitičko mešanje karata

Turska definitivno preuzima značajnu, ako ne i dominantnu ulogu na Kosovu i Metohiji i na tu tendenciju ukazuju brojne činjenice. Priština je nabavila od Turske bespilotne letilice "Bajraktar" pa će kosovske bezbednosne snage (KBS) po prvi put raspolagati dronovima. Turski instruktori obučavaju pripadnike KBS-a da upravljaju "Bajraktarima", pritom u KFOR-u Turska ima više svojih pripadnika nego SAD. Povrh svega, na jesen će Turska po prvi put komandovati mirovnom misijom NATO-a na KiM, a ova država upravlja i Bondstilom.
Pogledaj vesti o: Turska,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.