Švedski ministar: Turska obećala odobrenje za NATO za nekoliko nedelja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Nov.2023, 10:34

Švedski ministar: Turska obećala odobrenje za NATO za 'nekoliko nedelja'

Švedski ministar spoljnih poslova izjavio je u sredu da je njegov turski kolega obećao da će Ankara odobriti članstvo Švedske u NATO-u "u roku od nekoliko nedelja". Turska i Mađarska su jedine članice NATO-a koje još nisu ratifikovale kandidaturu Švedske, više od 18 meseci nakon što je Stokholm podneo zahtev za članstvo. "Imao sam bilateralni razgovor sa kolegom turskim ministrom spoljnih poslova Hakanom Fidanom gde mi je rekao da očekuje da će ratifikacija biti izvršena za...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska obećala ratifikaciju švedskog prijema u NATO za nekoliko nedelja

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2023

Švedski ministar spoljnih poslova Tobijas Bilstrem (Tobias Billstroem) izjavio je danas da je dobio uveravanja svog turskog kolege Hakana Fidana da će Ankara ratifikovati pristupanje Švedske u NATO "za nekoliko nedelja".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.