Supružnici skrivali devize u neseseru i u prsluku, zaustavljeni kod Preševa

Izvor: JužneVesti.com, 27.Feb.2024, 17:55

Supružnici skrivali devize u neseseru i u prsluku, zaustavljeni kod Preševa

Na Graničnom prelazu Preševo carinici su kod jednog bračnog para pronašli 43.000 evra skrivenih u najlon kesi, u unutrašnjem džepu prsluka i još 3.000 evra u neseseru.

Kako navode iz Uprave carina, supružnici su putovali iz Nemačke ka Turskoj i prolazili kroz Srbiju. Na izlazu graničnog prelaza Preševo, oko 2 sata noćas, kada su stigli “BMW-om” stranih tablica na redovnu kontrolu, rekli su da nemaju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << šta da prijave.

Deo novca vraćen, drugi deo zadržan; foto: Uprava carinaMeđutim, vozač je u unutrašnji džep prsluka stavio najlon kesu sa 40.000 evra u apoenima od po 200 evra, dok je još 3.000 evra nađeno u neseseru njegove supruge.

Iz carine kažu da im je vraćeno po 10.000 evra, koliko svaki putnik ima pravo da ima kod sebe kada prelazi granicu, dok je ostatak novca zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Podsećamo tranzitne putnike, koji kroz Srbiju samo prolaze do svog krajnjeg odredišta, da je unos deviza u Srbiju slobodan, ali da svaka suma iznad 10.000 evra (u dinarima ili drugoj stranoj valuti) mora biti prijavljena - ističu iz Uprave carina.

Svako ko prijavi novac na ulasku u zemlju dobija potvrdu o iznosu i sa njom bez zadržavanja može da izađe iz zemlje.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.