Stari recepti juga Srbije: Klasičan zimski đuveč

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Feb.2018, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari recepti juga Srbije: Klasičan zimski đuveč

Đuveč je tradicionalno jelo u Srbiji, ali i na Balakanu. U suštini niz sličnih jela poreklom sa istoka, u zavisnosti od države, nosi nacionalni prefiks. Pa tako pored srpskog imamo i turski, bugarski, makedonski, bosanski,.. (rostiljanje.com)

Đuveč treba da bude malo masniji...

Potrebno je:

Meso po izboru (500g)

slanina ili suvo meso

krompir

luk

paradajz (svež ili iz flaše)
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info <<
paprike .. svež ili suve

luk

biber

lovorov list, aleva paprika, začini, pirinač

Količinu povrća odredite sami "od koka". . pirinač jedna šoljica za kafu

Priprema

Očistite i isecite luk, paradajz, krompir i paprike. Dodajte pirinač, so, biber, alevu papriku i iseckan peršun.

Slaninu isecite na režnjeve, a meso na sitnije komade. Sipajte povrće u zemljanu ili vatrostalnu činiju, izmešajte, prelijte otopljenom masti ili uljem i vodom. Meso rasporedite preko povrća pritisnite ga rukom da utone do polovine u mešavinu, a komade slanine rasporedite između komada mesa.

Zapecite oko 50 minuta, dok ne porumeni i uhhvati se lepa korica . .

Prijatno!
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.