Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Feb.2018, 14:58 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Stari recepti juga Srbije: Klasičan zimski đuveč
Đuveč je tradicionalno jelo u Srbiji, ali i na Balakanu. U suštini niz sličnih jela poreklom sa istoka, u zavisnosti od države, nosi nacionalni prefiks. Pa tako pored srpskog imamo i turski, bugarski, makedonski, bosanski,.. (rostiljanje.com)
Đuveč treba da bude malo masniji...
Potrebno je:
Meso po izboru (500g)
slanina ili suvo meso
krompir
luk
paradajz (svež ili iz flaše)
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info <<
paprike .. svež ili suve
luk
biber
lovorov list, aleva paprika, začini, pirinač
Količinu povrća odredite sami "od koka". . pirinač jedna šoljica za kafu
Priprema
Očistite i isecite luk, paradajz, krompir i paprike. Dodajte pirinač, so, biber, alevu papriku i iseckan peršun.
Slaninu isecite na režnjeve, a meso na sitnije komade. Sipajte povrće u zemljanu ili vatrostalnu činiju, izmešajte, prelijte otopljenom masti ili uljem i vodom. Meso rasporedite preko povrća pritisnite ga rukom da utone do polovine u mešavinu, a komade slanine rasporedite između komada mesa.
Zapecite oko 50 minuta, dok ne porumeni i uhhvati se lepa korica . .
Prijatno!
Pogledaj vesti o: Turska
Nastavak na JuznaSrbija.info...