Skandalozno i sramno - Turski general okupacionih snaga KFOR pozvan na vežbu Vojske Srbije

Izvor: KMnovine.com, 19.Apr.2024, 06:16

Skandalozno i sramno - Turski general okupacionih snaga KFOR pozvan na vežbu Vojske Srbije

Skandalozno i sramno - Turski general okupacionih snaga KFOR pozvan na vežbu Vojske Srbije

Načelnik generalštaba Mojsilović na vojnu vežbu Vojske Srbije pozvao turskog generala KFOR-a!


   
Ozkan Ulutaš, prijatelj srpskih izdajnika

   


Čemu mogu da se nadaju kosovskometohijski Srbi kada vrh vojske njihove države u goste i na zajedničku >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << vojnu vežbu poziva turskog generala NATO-pakta sa okupiranog Kosova i Metohije? Svom konačnom istrebljenju sa ovog prostora.


Kako mediji javljaju, na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, sutrašnjoj vežbi Vojske Srbije „Vihor 2024“ na poligonu na Pešteru prisustvovaće komandant Kfora general-major Ozkan Ulutaš, najavljeno je iz misije NATO na Kosovu i Metohiji!


„Vihor 2024“ je godišnja vežba koju sprovodi Vojska Srbije, a a Kfor je obavešten o pripremama, navodi se u saopštenju čime je otvoreno stavljeno do znanja da Vojska Srbije ne samo na Kosovu i Metohiji već ni na jednom delu svoje teritorije ne može da izvrši nikakav ozbiljniji pokret a da o tome ne bude obaveštena okupatorska misija NATO pakta, odnosno KFOR. Ovakvo stanje nije nikakva novina već, kako KFOR navodi, on otraje već godinama kroz uspešnu saradnju!




Za vreme te "uspešne saradnje" a od 1999. godine, pod čizmom NATO sekcije KFOR i zaštite koju u zločinima pružaju terorističkim formacijama albanskih separatista, sa Kosova i Metohije je proterano preko 300 hiljada Srba!



Odmah posle okupacije juna 1999. godine sa KiM je proterano 250 hiljada Srba a samo proteklih desetak godina preko 50 hiljada. U međuvremenu, budući da politički nikome nije bilo u interesu da to stanje prati, nije poznat broj Srba koji su napustili ne samo okupiranu već i izdanu južnu srpsku pokrajinu.



U zaključku saopštenja misije NATO, kao provokativno i podrugljivo se ističe da "KFOR nastavlja da sprovodi svoj mandat zasnovan na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 u obezbeđivanju sigurnog i bezbednog okruženja za sve zajednice koje žive na Kosovu i slobodu kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno"!.


Srbija je dovedena u tako ponižen položaj da čak njen general poziva okupatorskog generala, i to turskog (kakve simbolike!) da učestvuje na vojnoj vežbi Vojske Srbije dok taj gost predvodi i komanduje vojskom koja ne samo da nadgleda oružane formacije proistekle iz terorističke "UĆK" koja i danas vršlja Kosovom i Metohijom i teroriše srpski narod, već direktno u tome pomaže svojom logistikom, oružanim i vojni msredstvima kao i obukom  inaouražavnjem terorista u presvučenim uniformama. Nikada do sada srpska strana nije ponizila ovu državu i narod kao ovih godina kada sa čašću poziva i u goste prima okupatorsku vojnu silu koja ne nekada davno već upravo u tom trenutku aktivno čini sve ne bi li njen narod satrla na delu teritorije kojom u potpunsoti upravlja. I još na sve to bez ustručavanja izjavi kako "brinu o bezebdnom okruženju za sve zajednice"!



   
Izdajnički general Mojsilović u lokalnoj komandi NATO-a    



Valjda i NATO ima pravo da prosdlavi 25-u godišnjicu svoje agresije i genocida and Srbima počinjenog 1999. godine. I to ne običnim već višednevnim slavljem jer će vojna vežba "Vihor 2024" trajati od danas, 19. aprila, pa sve do 21. aprila. Pa hajde da se i mi podsetimo kako su ti izgledali 1999. godine:


19. april 1999.


U noćašnjem napadu bio je Obrenovac gde je naneta velika materijalna šteta. Oko 1:30 u Bariču je bombardovana fabrika „Prva iskra“.
Oko 1:30 bombardovan centar Novog Sada, a pogođena je zgrada izvršnog veća Vojvodine.
Oko 1:30 u Bačkoj Palanci bombardovan most „25. maj“. Oštećena je leva strana mosta. Bombardovana je i šira okolina Srema. Oko 1:30 sa 11 projektila bombardovan severozapadni deo Paraćina.
Oko 1:40 bombardovana je Subotica. Jedan projektil pogodio je u blizini jezera Palić.
Oko 1:45 bombardovano je Kraljevo, a više projektila palo je u Bogutovačkoj banji. Oko 3:15 bombardovan je most kod Kuršumlije. Nekoliko projektila pogodilo je i repetitor na Mokroj gori.
Oko 9:55 bombardovana je Kosovska Mitrovica gde su pogođene kuće, zatim Peć, Podujevo, šira okolina Goleša i aerodrom Slatina. Oko 12:00 sa dve projektila bombardovan je Peć.
Od posledica bombardovanja u Nišu poginula jedna osoba.




20. april 1999.


U noćnom napadu meta je bio Lipljan gde je ispaljena jedna raketa, dok su dve oborene.
Gađano niško naselje Šljaka, 12 ljudi povređeno a 10 kuća uništeno a 12 teško oštećeno.[18]
Noćas je bombardovana i Batajnica u Beogradu.
Oko 1:25 bombardovana je Nova Varoš, a pogođen je most.
Od 1:50 do 3:40 bombardovana je, sa 8 projektila, Priština, a pogođen je aerodrom Slatina i Belaćevac.
Oko 1:50 sa 4 projektila bombardovana specijalna bolnica za rehabilitaciju u Novom Pazaru.
Oko 2:25 bombardovano Kraljevo, a pogođen je Kovačin, a jedan projektil pao je u blizini manastira Žiča.
Oko 3:17 bombardovano je, sa 7 projektila, Valjevo, a pogođena je fabrika Krušik. 




21. april 1999.


Oko 00:20 po četvrti put bombardovana je fabrika „Krušik“ u Valjevu, a pogođen je u deo zasađen šumom tako da je izbio veliki požar. Oko 00:40 bombardovana je okolina Čačka, a pogođena je Samaila 15 kilometara jugoistočno od grada.
Oko 2:40 bombardovan je Novi Sad, a pogođen je naftni kompleks, rafinerija nafte i drumsko-železnički most između Novog Sada i Petrovaradina. Nekoliko detonacija čulo se i iz pravca Fruške gore, a pogođen je i predajnik radio-televizije Srbije na Iriškom vencu.
Oko 2:47 bombardovan je most na Dunavu kod Beške između Beograda i Novog Sada. Jedan projektil pao je na 100 metara od manastira Kovilj.
Oko 3:00 bombardovano je izbegličko naselje Đakovica.
Oko 3:15 bombardovan je u Novom Beogradu poslovni centar „Ušće“.
Oko 3:16 je po treći put bombardovana Novopazarska banja, a pogođena je bolnica za lečenje mišićne i neuromišićne bolesti.


   
NATO razaranje Srbije da bi danas predstavnici "Vojske Srbije" to proslavljali

   
Ovakva situacija ne samo da po svemu podseća na period turske okupacije Srbije, a kada je najteže bilo upravo Srbima na Kosovu i Metohiji odnosno Staroj Srbiji kako se taj prostor originalno zove, kada je naš narod trpeo najstrašnije zulume arnautskih divljih bandi, već jeste i mnogo gore od toga. Pored nabrojanih starih neprijatelja, srpski narod sada protiv sebe, čak i oružano, ima vlast svoje države, Srbije.



   
Porfirije i Hil, privatni sastanak    
Povrh svega, položaj srpskog naroda ali i Kosova i Metohije, a time i čitave države Srbije, nalazi se u možda najtežem stanju u svojoj istoriji s obzirom na to da u otimanju ovog dela srpske zemlje i njenom konačnom gašenju, učestvuju vlast koja Srbiju vodi a sa njom paralelno, ako je u izdaji nije i nadmašila, još i vođstvo SPC zapalo u svejeres Ekumenizma, zatim samozvani i razni drugi intelektualci kao i šira javnost. Oni ne samo da ćute već aktivno učestvuju i pomažu okupaciju i ponižavanje Srbije kao proces njenog totalnog uništenja.



Pre samo godinu dana prilikom uzurpiranja srpskih zgrada opština na severu pokrajine, KFOR koga je predvodio američki oficir ne da nije nadgledao, niti se brinuo  obezbednom okruženju, već je kooridnirao akcijama albanskih separatista i njihovih naoružanim grupama nastalim iz nikada raspuštene terorističke "UĆK".


KFOR je bio taj koji je Srbe sprečavao da svoje zgrade, koje su od krucijalnog značaja za njihov opstanak, vrate sebi kao jedinom legitimnom vlasniku. Kada su izgubili strpljenje da mirnim putem reše situaciju (a jedino takve rešenje bi moralo da bude po pravdi i samim tim u korist Srba) onda su golom silom napali srpske protestante koji su mirno sedeli na asfaltu i legitimno izražavali svoje nezadovoljstvo. U brutalnom napadu stradalo je mnogo javne i privatne imovine, više srpskih demonstranata je lakše povređeno a i KFOR je dobio ono što je tražio. Na žalost, budući da to ipak jeste ozbiljna oružana sila, KFOR je albanskim separatistima omogućio da preuzmu i zadrže te zgrade. Poznato je već da su u tu svrhu imali saglasnost i pomoć Aleksandra Vučića koji je srpska naselja opustošio vodeći Srbe kao ovce na svoj miting organizovan između ostalog upravo  i sa tim ciljem - da se kosovskim Albancima omogući uzurpacija srpskih institucija. Posledica toga su brojna neosnovana hapšenja Srba i uzročno, iseljavanje više hiljada Srba sa severa Kosova i Metohije.


Na ovaj način vlast države Srbije pokazuje otvoreno da je izdala ne samo Kosovo i Metohiju eć i sve što je pod njenom nadležnošću i da država Srbija više ne postoji osim kao paravan za zakulisne radnje kojima se ona do kraja pljačka i čin isve kako bi trajno nestala sa zemljopisne karte. Ko u to posle svega sumnja, morao bi prvo da posumnja u zdravlje svog razuma jer je, u tom slučaju, ono krajnje ozbiljno a možda i nepovratno oštećeno.


 * * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se oslanja isključivo na podršku svojih čitalaca zbog čega je naš dalji rad ozbiljno ugrožen 


Pomozite nam da opstanemo i unapredimo izveštavanje 








 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram




Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2024 ::    Hvala na interesovanju



Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.