Skandal u Ligi nacija: Sudija obećao Bergu dva penala – svirao jedan!

Izvor: B92, 19.Nov.2018, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal u Ligi nacija: Sudija obećao Bergu dva penala – svirao jedan!

Skandal trese UEFA zbog rumunskog sudije Išvana Kovača koji je delio pravdu u ključnom meču Grupe 2 Lige B između Turske i Švedske.

Švedska je pobedila u Konji 1:0, golom Andreasa Grankvista iz penala u 71. minutu, što je poslalo Tursku u Ligu C.

Buru je posle meča podigla izjava napadača Švedske Markusa Berga koji je otkrio da mu je sudija "obećao" da će mu dosuditi dva penala, ako utvrdi da ga je ošteti za jedanaesterac u prvom poluvremenu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Na poluvremenu sam otišao do sudije da se raspravim zbog penala za koji mislim da je trebalo da dosudi. Sedeli smo u svlačionici i dao mu svoje višenje, a on mi je obećao da će pogledati snimak i ako vidi da je pogrešio da će mi svirati dva penala u drugom poluvrmenu", rekao je Berg.

Kovač je donekle "ispunio obećanje" i svirao penal 20 minuta pre kraja, penal koji je rešio meč i poslao Tursku u niži rang Lige nacija.

S druge strane, Švedska je ovom pobedom ostala u igri za prvo mesto i plasman u Ligu A, ali mora u utorak da pobedi Rusiju na svom terenu u Stokholmu.

Turski mediji prenose da FS Turske razmatra da se zvanično žali na rezultat utakmice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.