Izvor: Blic, 17.Sep.2021, 18:47

Sebastijan Kurc za "Blic": Evropa mora da održi svoja obećanja na Balkanu. Ako ostavimo vakuum, KINA ILI TURSKA ĆE GA POPUNITI!

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc u nedavnoj poseti Beogradu istakao je da se njegova zemlja snažno zalaže za pristupanje Srbije Evropskoj uniji. U intervjuu za "Blic" ponovo je naglasio zbog čega smatra da je to važno za obe strane, ali se osvrnuo i na pitanje Kosova, vojne neutralnosti, srpske spoljne politike koja nije uvek u saglasnosti sa Briselom, te šta se može dogoditi i ako Evropa odustane od svoje posvećenosti regionu Zapadnog Balkana.
Pogledaj vesti o: Turska,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kurc: EU mora da ispuni svoja obećanja na Balkanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2021, 09:52

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc istakao je tokom nedavne posete Beogradu, da se njegova zemlja snažno zalaže za pristupanje Srbije Evropskoj uniji, koja mora da ispuni svoje obećanja na Balkanu kako to ne bi iskoristili konkurenti poput Turske ili Kine...U intervjuu za "Blic", Kurc je naglasio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.