STOTINE KURDA ULETELO U TURSKU VOJNU BAZU! Pohvatali turske vojnike i specijalce, pa usledio pakao! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2019, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STOTINE KURDA ULETELO U TURSKU VOJNU BAZU! Pohvatali turske vojnike i specijalce, pa usledio pakao! (VIDEO)

Stotine kurdskih demonstranata upalo je u bazu turske vojske u blizini grada Dahuk na severu Iraka kao odgovor na turski vazdušni napad u kojem su ubijena dva kurdska civila pre dva dana.

Prema kurdskoj televiziji NRT, turski vojnici otvorili su vatru na demonstrante ubivši najmanje jednog i ranivši još mnogo njih. Međutim, demonstranti su uspeli da upadnu u bazu i tom prilikom su je zapalili. Na društvenim mrežama objavljene su fotografije demonstranata koji pale >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i uzimaju teško oružje turske vojske.

Većinu turskih vojnika koji su bili u bazi su zarobili. Kasnije su ih navodno predali lokalnim snagama Pešmerga. Dva agenta Turske nacionalne obaveštajne organizacije, poznatije kao MIT, povređeni su dok su pokušavali da se odupru demonstrantima.

- Turski ratni avioni trenutno lete iznad tog područja - izjavio je novinar NRT-a u Dahuku.

Turske vazduhoplovne snage (TAF) redovno vrše vazdušne napade na položaje Radničke partije Kurdistana (PKK) u severnom delu Iračkog Kurdistana. Međutim, u napadu 24. januara ubijena su dva civila, Bakhtijar Hasan i Zijad Hituti, dok su bili na izletu u blizini njihovog sela, DŽamki Tui, prema informativnoj mreži Rudav.

#BREAKING Update

The protesters burned the headquarter and all of the tanks, hummer, camps, all the guns that Turkish #army uses there.#TwitterKurds #iraq #Iranian #Rojava #YPG @DefenseUnitsYPJ @YpgInt @abdullahawez @AramKrdstn @KamalChomani @D_abdulkader #twitterkurds pic.twitter.com/f8Hyb2It6x

— Hana Çomanî (@HanaComani) 26. јануар 2019.

Takvi napadi na turske vojne baze u severnom Iraku do sada nisu viđeni. Ipak, ne očekuje se da će situacija eskalirati. Turska formalno koordinira sve svoje vojne akcije unutar Iraka sa federalnom vladom zemlje i vladom regiona Kurdistana (KRG).

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KURDI ZAROBILI NEKOLIKO TURSKIH TENKOVA: Velika zaplena oružja, kao trofej uzet M60! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2019, 00:08

Stotine kurdskih demonstranata upalo je u bazu turske vojske u blizini grada Dahuk na severu Iraka kao odgovor na turski vazdušni napad u kojem su ubijena dva kurdska civila pre dva dana, a uspeli su da zarobe i nekoliko turskih tenkova i borbenih vozila, uključujući i tenk M60...Kao odgovor na ovaj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.