RUSIJA KVARI ERDOGANOVE PLANOVE U IDLIBU! Turska se nadala NATO pomoći, a onda je STIGAO HLADAN TUŠ IZ MOSKVE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2020, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSIJA KVARI ERDOGANOVE PLANOVE U IDLIBU! Turska se nadala NATO pomoći, a onda je STIGAO HLADAN TUŠ IZ MOSKVE!

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila je danas Turskoj da razmisli dva puta pre nego što pozove NATO da se umeša u rešavanje situacije u sirijskom Idlibu.

Ona je to izjavila odgovarajući na pitanje šta misli o informaciji da Ankara planira da se obrati NATO za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pomoć povodom eskalacije sukoba oko Idliba.

- Šta Turska planira i kada obavesti NATO? Šta bi trebalo da se desi? Kao da NATO ne zna šta se tamo dešava. Ipak, uzimajući u obzir da je ta organizacija, kako je Makron rekao, doživela moždanu smrt, trebalo bi da dva puta razmisle pre nego što posegnu za tim - rekla je Zaharova.

Istovremeno, ona je upitala i šta je svrha tog mogućeg poziva.

- Suvereno je pravo zemlje članice te divne organizacije da odluči tako nešto. Da je NATO imao mogućnost da reši krizu u tom regionu, mislim da bi oni već odavno to radili, ali takve mogućnosti jednostavno ne postoje - rekla je Zaharova.

Upitana o mogućnosti da snage Alijanse ipak budu raspoređene u Siriji i počnu da vrše napade, Zaharova je rekla da teško može da dođe do napada na teritoriji države koja "vas nije tamo pozvala".

Više o ratovima u Siriji, Iraku i Jemenu čitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zaharova: Turska da razmisli dva puta pre nego pozove NATO

Izvor: Blic, 12.Feb.2020

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila je danas Turskoj da razmisli dva puta pre nego što pozove NATO da se umeša u rešavanje situacije u sirijskom Idlibu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.