Prst u oko? Turska menja ime ulice u kojoj je Ambasada SAD

Izvor: B92, 12.Feb.2018, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prst u oko? Turska menja ime ulice u kojoj je Ambasada SAD

Ankara -- Gradonačelnik Ankare Mustafa Tuna najavio je plan da ulicu u kojoj se nalazi američka ambasada preimenuje po trenutnoj turskoj ofanzivi u Siriji.

Tuna je napisao na Tviteru da će se ulica Nevzat Tandogan zvati Ulica Maslinove grane.

Turska je prošlog meseca pokrenula operaciju "Maslinova grana" da bi isterala borce sirijskih Kurda iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << severozapadne Sirije. Te kurdske jedinice su važan saveznik SAD u borbi protiv Islamske države, ali Turska ih smatra teroristima.

U novembru je promenjeno ime ulice u kojoj se nalazi Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata u Turskoj, i ona sad nosi ime nekadašnjeg vojnog komandanta iz vremena Otomanske imperije.

To je usledilo kao reakcija nakon što je jedan ministar UAE podelio tvit u kom se tvrdi da su "preci" turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana opljačkali sveti islamski grad Medinu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ankara će ulicu gdje je ambasada SAD preimenovati po ofanzivi na Afrin

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Feb.2018

Gradonačelnik Ankare Mustafa Tuna najavio je plan da ulicu u kojoj se nalazi američka ambasada preimenuje po trenutnoj turskoj ofanzivi "Maslinova grana"  u Siriji koja sve više probudbljuje tenzije između Turske i SAD.    Tuna je danas napisao na Twitteru da će se ulica Nevzat Tandogan zvati...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.