Izvor: Radio 021, 03.Okt.2020, 19:42

Premijer Jermenije: Turski oficiri, plaćenici iz Sirije i teroristi sarađuju sa azerbejdžanskom vojskom

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan tvrdi da pored azerbejdžanske vojske u napadima u Nagorno-Karabahu učestvuju i plaćenici iz Sirije i teroristi.

On je uz to naveo da učestvuju i specijalne jedinice turske vojske.

"Imamo informaciju da je 150 visokih turskih vojnih oficira u različitim azerbejdžanskim komandnim centrima i kontrolišu vojne operacije", rekao je on u obraćanju naciji, prenosi Armenpres.

Kako je dodao, analiza situacije od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prethodnog dana pokazuje da je između 150 i 200 neprijateljskih vojnika napalo poziciju vojske Nagorno-Karabaha.

On je dodao da su se takvi napadi ponavljali nekoliko puta tokom dana uz podršku raketne i konvencionalne artiljerije, oklopnih vozila i vazdušnih snaga.

Pašinjan je rekao da su je već nedelju dana jermenski narod u Nagorno-Karabahu i Jermeniji odoleva terorističkom napadu Turske i Azerbejdžana.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Turska,   Sirija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.