Premijer Jermenije: Turski oficiri, plaćenici iz Sirije i teroristi sarađuju sa azerbejdžanskom vojskom

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan tvrdi da pored azerbejdžanske vojske u napadima u Nagorno-Karabahu učestvuju i plaćenici iz Sirije i teroristi.
Premijer Jermenije: Turski oficiri, plaćenici iz Sirije i teroristi sarađuju sa azerbejdžanskom vojskom
Foto: Pixabay

On je uz to naveo da učestvuju i specijalne jedinice turske vojske.

"Imamo informaciju da je 150 visokih turskih vojnih oficira u različitim azerbejdžanskim komandnim centrima i kontrolišu vojne operacije", rekao je on u obraćanju naciji, prenosi Armenpres.

Kako je dodao, analiza situacije od prethodnog dana pokazuje da je između 150 i 200 neprijateljskih vojnika napalo poziciju vojske Nagorno-Karabaha.

On je dodao da su se takvi napadi ponavljali nekoliko puta tokom dana uz podršku raketne i konvencionalne artiljerije, oklopnih vozila i vazdušnih snaga.

Pašinjan je rekao da su je već nedelju dana jermenski narod u Nagorno-Karabahu i Jermeniji odoleva terorističkom napadu Turske i Azerbejdžana.

  • Marko

    04.10.2020 00:44
    -
    We are sending our prayers and thoughts.
  • BB

    03.10.2020 21:52
    @Sasa
    Zaboravio si da spomenes nebeski narod koji ce sve to da nadzivi, zato sto je prosto nebeski.
  • Sasa

    03.10.2020 21:29
    Ns
    Ovaj sukob bi mogao prerasti u veliki rat ako se ukljuci Rusija Iran Turska i Izrael...sto odgovara ranjenoj zveri zvanoj NATO pakt.......Armagedon i Armenija......imaju puno istih slova slicnosti u imenu...ko nezna Armagedon brdo gde pocima smak sveta sudnji dan.....Nagorno karabah ...hriscani ...pravoslavni ..najblizi izvornom hriscanstvu Armeni okruzeni ....Bojim se da ce netko pritisnuti dugme i UGASITI SVJETLO....ZA SVE!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.