Pomirenje veka: Rusi konačno s reči na delo

Izvor: B92, 04.Okt.2017, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomirenje veka: Rusi konačno "s reči na delo"

Moskva -- Isporuke paradajza iz Turske u Rusiju će početi krajem 2017. godine, izjavio je ruski ministar poljoprivrede Aleksandar Tkačev.

"Krajem ove godine ćemo početi da uvozimo u Rusiju male količine, oko 50.000 do 60.000 tona paradajza", rekao je Tkačev, a prenosi ruska agencija Tas.

"Dogovorili smo se sa našim turskim kolegama o isporukama paradajza tokom zime i u rano proleće, odnosno u vreme kada mi, nažalost, ne uzgajamo ove proizvode zbog vremenskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uslova", dodao je ruski ministar.

Ruski potpredsednik vlade Arkadij Dvorkovič je nešto ranije rekao da Ministarstvo poljoprivrede razmatra uvoz ne više od 50.000 tona turskog paradajza godišnje i da relevantna odluka u vezi s tim neće biti doneta pre početka 2018. godine.

Od 1. januara 2016. godine Rusija je ograničila uvoz turskih poljoprivrednih proizvoda, nakon što su turski borbeni avioni oborili jedan ruski bombarder iznad Sirije.

Trenutno su ukinuta gotovo sva ograničenja, ali je zabrana na uvoz paradajza i dalje na snazi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pomirenje: Rusi konačno "oprostili" Turcima

Izvor: Vesti-online.com, 05.Okt.2017, 08:37

Isporuke paradajza iz Turske u Rusiju će početi krajem 2017. godine, izjavio je ruski ministar poljoprivrede Aleksandar Tkačev...- Krajem ove godine ćemo početi da uvozimo u Rusiju male količine, oko 50.000 do 60.000 tona paradajza - rekao je Tkačev, a prenosi ruska agencija Tass...- Dogovorili...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.