Pobeda odbojkašica nad Južnom Korejom

Izvor: RTS, 15.Jun.2018, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda odbojkašica nad Južnom Korejom

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Južne Koreje sa 3:0 (25:17, 25:10, 25:11) u poslednjem kolu ligaškog dela takmičenja u Ligi nacija koje je igrano u Santa Feu u Argentini. Srbija je zauzela drugo mesto, pa će na završnom turniru u Nanđingu, u Kini, igrati u grupi sa SAD i Turskom.
Odbojkašice Srbije su ubedljivo nadigrale poslednje rivalke koje ni u jednom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << meča nisu uspele bar da budu ravnopravan protivnik.

Zahvaljujući ovoj pobedi i porazu Brazila u duelu sa Italijom, naša znatno izmenjena selekcija je zauzela drugo mesto, ali je obezbedila učešće na završnom turniru u Nanđingu, u Kini. Konkurentkinje u našoj grupi biće selekcije SAD i Turske, a utakmice će se igrati od 27. juna do 1. jula.
Tokom poslednjeg ligaškog dela takmičenja reprezentacija Srbije je igrala u znatno izmenjenom sastavu jer je selektor Zoran Terzić odlučio da u Argentinu ne putuju ni Tijana Bošković, Stefana Veljković, Silvija Popović i Ana Antonijević, a izostala je i povređena Brankica Mihajlović.
Devojke koje su dobile šansu iskoristile su je na najbolji način, a posebno treba istaći da su u timu bile i četiri odbojkašice iz domaćeg prvenstva i neke od njih su osvojile prve poene u dresu nacionalnog tima.
Odbojkašice Srbije se danas vraćaju iz Argentine letom iz Rosarija preko Buenos Airesa do Pariza. A njihov dolazak u Beograd se očekuje u subotu, 16. juna u 12.25 časova.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.