Pobeda odbojkašica nad Južnom Korejom

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Južne Koreje sa 3:0 (25:17, 25:10, 25:11) u poslednjem kolu ligaškog dela takmičenja u Ligi nacija koje je igrano u Santa Feu u Argentini. Srbija je zauzela drugo mesto, pa će na završnom turniru u Nanđingu, u Kini, igrati u grupi sa SAD i Turskom.

Odbojkašice Srbije su ubedljivo nadigrale poslednje rivalke koje ni u jednom trenutku meča nisu uspele bar da budu ravnopravan protivnik.

Zahvaljujući ovoj pobedi i porazu Brazila u duelu sa Italijom, naša znatno izmenjena selekcija je zauzela drugo mesto, ali je obezbedila učešće na završnom turniru u Nanđingu, u Kini. Konkurentkinje u našoj grupi biće selekcije SAD i Turske, a utakmice će se igrati od 27. juna do 1. jula.

Tokom poslednjeg ligaškog dela takmičenja reprezentacija Srbije je igrala u znatno izmenjenom sastavu jer je selektor Zoran Terzić odlučio da u Argentinu ne putuju ni Tijana Bošković, Stefana Veljković, Silvija Popović i Ana Antonijević, a izostala je i povređena Brankica Mihajlović.

Devojke koje su dobile šansu iskoristile su je na najbolji način, a posebno treba istaći da su u timu bile i četiri odbojkašice iz domaćeg prvenstva i neke od njih su osvojile prve poene u dresu nacionalnog tima.

Odbojkašice Srbije se danas vraćaju iz Argentine letom iz Rosarija preko Buenos Airesa do Pariza. A njihov dolazak u Beograd se očekuje u subotu, 16. juna u 12.25 časova.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије