Peskov: Pretnje SAD-a projektu „Severni tok 2“ sankcijama pokušaj nelojalne konkurencije i grub pritisak na evropsko poslovanje

Izvor: Vostok.rs, 17.Jul.2020, 09:00

Peskov: Pretnje SAD-a projektu „Severni tok 2“ sankcijama pokušaj nelojalne konkurencije i grub pritisak na evropsko poslovanje

Američke pretnje projektu „Severni tok 2“ potencijalnim sankcijama su pokušaj nelojalne konkurencije i grub pritisak na evropsko poslovanje, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
On je taj način prokomentarisao mere koje je ranije najavio američki državni sekretar Majk Pompeo, a koje se tiču vesti da je američki Stejt department uključio „Severni tok 2“ i „Turski tok“ u projekte kojima mogu biti uvedene sankcije. „Ovo je nastavak takvih negativnih manifestacija i tako grube politike uvođenja različitih restrikcija, kao i vršenje grubog pritiska na evropski biznis, u koje spadaju i naše kompanije. To (mogućnost uvođenja sankcija protiv „Severnog toka 2“) je, naravno, ništa drugo do nastavak nelojalne konkurencije i pokušaj da se Evropljani prisile da kupuju skuplji gas po manje povoljnim uslovima“, rekao je Peskov.  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.