Američke pretnje Severnom toku 2 — grub pritisak na evropski biznis

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 13:55

Američke pretnje Severnom toku 2 — grub pritisak na evropski biznis

Moskva -- Američke pretnje projektu Severni tok 2 potencijalnim sankcijama su pokušaj nelojalne konkurencije i grub pritisak na evropsko poslovanje.

To je izjavio portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je taj način prokomentarisao mere koje je ranije najavio američki državni sekretar Majk Pompeo, a koje se tiču vesti da je američki Stejt department uključio Severni tok 2 i Turski tok u projekte kojima mogu biti uvedene sankcije.

"Ovo je nastavak takvih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << negativnih manifestacija i tako grube politike uvođenja različitih restrikcija, kao i vršenje grubog pritiska na evropski biznis, u koje spadaju i naše kompanije. To (mogućnost uvođenja sankcija protiv Severnog toka 2) je, naravno, ništa drugo do nastavak nelojalne konkurencije i pokušaj da se Evropljani prisile da kupuju skuplji gas po manje povoljnim uslovima", izjavio je Peskov novinarima, prenosi Sputnjik.

S tim u vezi oglasila se i kompanija Nord strim 2, istakavši da, ukoliko gasovod ne bude završen Evropljani će za gas morati da plaćaju skuplje i za nekoliko milijardi. Kompanija je dodala da su pretnje Stejt departmenta odraz nepoštovanja interesa evropske industrije.

Na nove mere Vašingtona reagovala je i portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, rekavši da Amerika koristi politički pritisak kako bi osigurala nelojalnu konkurenciju, uvodeći nove sankcije Severnom toku 2 i Turskom toku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Peskov: Pretnje SAD-a projektu „Severni tok 2“ sankcijama pokušaj nelojalne konkurencije i grub pritisak na evropsko poslovanje

Izvor: Vostok.rs, 17.Jul.2020, 09:00

Američke pretnje projektu „Severni tok 2“ potencijalnim sankcijama su pokušaj nelojalne konkurencije i grub pritisak na evropsko poslovanje, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.. On je taj način prokomentarisao mere koje je ranije najavio američki državni sekretar Majk Pompeo, a...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.